چرا بهنوا؟
سامانه بهنوا آنلاین، اولین سامانه ارزیابی و درمان غیر حضوری بیماران مبتلا به اختلالات صوت، تشدید و بلع میباشد. برتری این سامانه در مقایسه با درمان حضوری ارائه شده در سایر مراکز درمانی به شرح زیر است:
- ارزیابی و درمان اختلال موردنظر به صورت آنلاین بدون مراجعه به مراکز درمانی
- صرفهجویی در زمان با برگزاری غیرحضوری جلسات درمان
- کاهش هزینههای درمانی در مقایسه با درمان حضوری
- در دسترس بودن فیلم و توضیحات مرتبط با هر روش درمانی در حساب کاربری بیمار. بیمار میتواند در هر ساعتی از شبانه روز به انجام تمرینات درمانی بپردازد و در صورت بروز ابهام به فیلم و توضیحات مرتبط مراجعه کند.
- در صورت عدم رفع ابهامات در رابطه با تمرینات درمانی، این امکان برای بیمار وجود دارد که مشکل خود را مطرح کرده و درمانگر در همان روز به رفع مشکل وی بپردازد.
- با توجه به بارگذاری تمرینات درمان به صورت آنلاین، بیمار ملزم به حضور در جلسات در روز و ساعت مشخص مانند جلسات درمان حضوری نمیباشد.
- براساس صلاح دید درمانگر و یا درخواست بیمار، امکان برگزاری برخی از جلسات درمان به صورت حضوری و یا تماس تلفنی صوتی و تصویری وجود دارد.
- ارائه دورههای آموزشی درمانی به صورت رایگان
- لازم به ذکر است بهبود هر اختلال علاوه بر ارزیابی دقیق و ارائه درمان صحیح و حمایت درمانگر باتجربه در زمینه موردنظر، نیازمند همکاری بیمار و انجام تمرینات درمانی متناسب با تشخیص درمانگر میباشد. در صورت همراه بودن موارد ذکر شده با یکدیگر، بدون شک روند درمان به خوبی طی میشود و بیمار به نتایج مطلوب خواهد رسید.
سوالات متداول
اگر گرفتگی صدایی که چه ناگهانی و چه تدریجی به وجود آمده است بیش از دو هفته باقی بماند، لازم است به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه و علت گرفتگی صدا مشخص شود. علاوهبر گرفتگی صدا، قطع صدا حین کلام، کاهش زیر و بمی صدا و صدایی تولیدی شبیه به جیغ، لرزش صدا، احساس درد در گلو حین و یا بعد از اتمام کلام نیاز به بررسی دقیق دارد.
بدون شک میزان مصرف روزانه آب به منظور مرطوب سازی مسیر صوتی و رژیم غذایی صحیح به منظور جلوگیری از بازگشت اسید معده و قرار گرفتن آن بر تارهای صوتی و ایجاد التهاب در سلامت حنجره موثر است.
اختلالات صوتی به دلیل استفاده غلط از سیستم آواسازی ایجاد میشوند. بدون شک درمان موثر اختلالات صوتی نیازمند مراجعه به گفتار درمانگر باتجربه میباشد اما در کنار دریافت تمرینات درمانی، دارو درمانی برای کنترل اسید معده و کنترل فشارهای عصبی و استرسهای محیطی لازم است. در واقع درمان صحیح نتیجه همراه بودن موارد ذکر شده میباشد.
مصرف سیگار و هرگونه مواد مخدر علاوه بر بالا بردن ریسک ابتلا به سرطانهای زبان و حلق و حنجره منجر به خشکی مخاط حنجره شده و این خشکی در گذر زمان میتواند اختلالات صوتی ایجاد کند. مشروبات الکی نیز منجر به خشکی مخاط حنجره میشوند. لازم به ذکر است مصرف سیگار و مشروبات الکی از عوامل افزایش بازگشت اسید معده هستند.
هرگز! این نوع نوشیدنیها به دلیل کافیین موجود نه تنها به مرطوب سازی تارهای صوتی کمک نکرده بلکه منجر به خشکی مخاط میشوند. پس بهترین نوشیدنی آب است.
شکایت بسیاری از بیماران علاوهبر گرفتگی صدا احساس درد و وجود جسم خارجی در گلو میباشد. درد به معنی انقباض غیرطبیعی و ناکار آمد عضلات است. این انقباض نیز به دلیل استفاده غلط از مکانیسم آواسازی حاصل میشود. بازگشت اسید معده میتواند احساس جسم خارجی در گلو را ایجاد کند.